Zeynep’i boğarak öldüren annesine verilen ceza bozuldu

Buca Emniyet Müdürlüğü’ne Teslim Olan Kadın, Kızını Öldürmekten Tutuklandı

Buca Emniyet Müdürlüğü’ne 17 Mayıs 2021 tarihinde teslim olan Ayşe Vural adlı kadın, kızını öldürdüğünü itiraf etti. Laleli Mahallesi’ndeki evlerine giden polis ekipleri, Zeynep Vural isimli genç kızın cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemelerde Zeynep’in boğularak öldürüldüğü belirlendi. Ayşe Vural tutuklandı, eşi S.V. (72) ve oğlu Ö.V. (27) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcılığı soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. Savcı, Ayşe Vural’ın tek başına bu eylemi gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını iddia etti ve sanıkların ifadelerinde çelişkiler olduğunu belirtti. Üç sanık hakkında ‘Üstsoy veya altsoydan birine kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstinaf Mahkemesi Kararını Onadı

2022 yılında İzmir 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında Ayşe Vural, “Kızımı öldürmek istememiştim” diyerek beraat talebinde bulundu. Eşi ve oğlu da aynı istekte bulundu. Mahkeme, Ayşe Vural’ı ‘Altsoyu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Zeynep’in psikolojik sorunları ve aile içi şiddet üzerine de durarak ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uyguladı. Böylece Ayşe Vural’ın cezası 18 yıl 4 ay hapse çevrildi ve tutuksuz yargılanan diğer sanıklar beraat etti.

Kararın ardından taraf avukatlarının itirazı üzerine dosya, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi’ne taşındı. Daire, Ayşe Vural’a verilen cezada bir yanlışlık olmadığına karar verirken diğer sanıklar için yeterli delil olmadığını belirtti ve istinaf talebini reddetti. Aynı zamanda Ayşe Vural’ın tahliye talebini de reddetti.

Yeniden Yargılanacak

Ayşe Vural’ın avukatı Mehmet Ali Orman, kararı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Zeynep’in psikolojik sorunları ve uyuşturucu kullanımı hakkında detaylı bilgi vererek, Ayşe Vural ile kızı arasındaki sorunlara dikkat çekti. Daire, Zeynep’in sanığa saldırıda bulunduğunu ve daha önce koruma kararı alındığını belirtti. Bu sebeplerle, Ayşe Vural’ın hakim karşısında yeniden yargılanmasına karar verildi. Daire, diğer sanıklar S.V. ve Ö.V. hakkındaki kararı ise onadı.

Related Posts

Böyle olur AKP’nin diyalog süreci: Tunceli’de PKK yöneticilerine anma

Terör örgütü PKK’nın kurucularından Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun için Tunceli’de yürüyüş ve anma programı düzenlendi. Anmaya DEM Parti ve DBP yöneticileri de katıldı.

Gazetecilik suç sayıldı… Muhabire ve CHP’li meclis üyesine ceza istendi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Polat ve meclis üyesi Gençtürk hakkında, “Konut dokunulmazlığını ihlal etme, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma, özel hayatın gizliliği, iftira” suçlarını işledikleri gerekçesiyle cezalandırılmalarını talep etti.

Bursa’da tarih eser operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

Bursa’da çeşitli dönemlere ait tarihi eser niteliği taşıyan 222 sikke ile farklı boyutlarda 41 obje ele geçirildi, olaya ilişkin gözaltına alınan 3 şahıstan biri tutuklandı.

İYİ Parti’den MHP’nin kurucusu Türkeş’in gömütü için yasa teklifi: ‘Anıt mezar statüsü verilsin!’

İYİ Parti, Alparslan Türkeş’in gömütüne “anıt mezar” statüsü kazandırılması için Meclis’e yasa teklifi sunacak. İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, “Rahmetli başbuğumuzun kabri işgal altındadır, bu izole tavır büyük bir ihanettir” dedi.

ABD’de eski FBI Direktörü Comey, Trump’a suikast çağrısı yapmakla suçlanıyor

ABD’de eski FBI Direktörü Comey, Trump’a suikast çağrısı yapmakla suçlanıyor

Acun’a 2 milyar liralık borçlanma hakkı

Medya patronu, sunucu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’e SPK’dan iyi haber geldi. TV8’in 2 milyar liralık borçlanma aracı ihracı başvurusu onaylandı.