Yabancı çobanlar geliyor: Çalışma izni başvuruları başladı

Yabancı Çobanlar için Çalışma İzni Başvuruları Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki hayvancılık sektörünün gelişmesi ve yerli üretimin devamlılığı için yerli iş gücü ihtiyacını karşılayamadığı durumlarda deneyimli yabancı çobanlara çalışma izni imkanı sağlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde, hayvancılık sektöründe büyükbaş veya küçükbaş hayvanları bulunan ve Hayvan Bilgi Sistemi’ne kayıtlı işletmelerde çalışacak çobanlar ve hayvan bakıcıları için çalışma izni başvuruları kabul edilmeye başlandı.

Yabancı Çobanlık İçin Şartlar Nelerdir?

Türkiye’de en az 6 ay süreyle geçerli ikametgahı bulunan yabancılar ile yurt dışından Türkiye’ye çalışmak için gelecek yabancılar için işverenler tarafından başvuruda bulunabilecek.

İşletmeler için belirlenen başvuru şartları şunlardır:

  • Küçükbaş hayvancılık işletmesinin en az 200 küçükbaş hayvana sahip olması
  • Besi hayvancılık işletmesinin en az 100 büyükbaş hayvana sahip olması
  • Süt hayvancılık işletmesinin en az 50 büyükbaş hayvana sahip olması
  • Karma (besi ve süt) hayvancılık işletmesinin ise en az 75 büyükbaş hayvana sahip olması gerekmektedir.

Her bir kriter için bir çoban/sürü yöneticisi olmak üzere aynı işletmede en fazla 3 yabancıya kadar çalışma izni verilebilecektir.

Related Posts

Trump’tan yeni açıklama: İran’a anlaşma için çok fırsat verdik

Trump, “Sonraki saldırılar çok daha kötü olacak, anlaşma yapılmalı” ifadesini kullandı.

İsrail’in İran’a saldırısının ardından Yankı Bağcıoğlu’ndan dikkat çeken açıklama: ‘Türkiye’nin yıllardır ihmal edilen…’

CHP’nin Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İsrail’in İran’a saldırısının ardından yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerine ilişkin uyarılarda bulundu.

ABD’den İran’a yapılan saldırılar hakkında açıklama

İsrail ordusu gece saatlerin İran’ın iç kısımlarına hava saldırısı düzenlemeye başladı. Saldırılarda İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami ve çok sayıda bilim insanının öldüğü belirtildi. İran’ın nükleer çalışma yürüten tesislerin de …

Trump’tan benzinli araç yasağını iptal eden düzenlemeyi imzaladı

Donald Trump, California eyaletinin 2035’e kadar benzinli araçları kademeli olarak kaldırma yönündeki düzenlemesini bloke eden bir karara imza attı.

Gazze’de can kaybı 55 bin 207 oldu

Terör devleti İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 55 bin 207’ye, yaralı sayısı 127 bin 821’e yükseldi.

AB onayladı, o şehrin sucuğu coğrafi işaret aldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Afyon sucuğu, Avrupa Birliği’nden Coğrafi İşaret Tescili alarak 35. tescilli ürünümüz oldu” açıklamasında bulundu.