Trump’tan ‘rejim’ açıklaması: İran’da kaosa yol açar

Donald Trump: İran’da Rejim Değişikliği İstemiyorum

ABD Başkanı Donald Trump, İran’da rejim değişikliği görmek istemediğini belirtti. Sky News’ün haberine göre, NATO Zirvesine gitmek üzere yola çıkan Trump, Air Force One uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Trump, İran’da rejim değişikliği istemediğini vurgulayarak, bu değişikliğin “kaosa neden olacağını” dile getirdi.

Trump: NATO Yoksuldı

Trump, NATO Antlaşması’nın ortak savunma taahhüdü içeren 5. Maddesi hakkında konuşurken, bu maddenin birçok farklı “tanımı” olduğunu belirtti. “Oraya gittiğimde size tam bir tanım vereceğim. Şu anda bunu bir uçakta yapmak istemiyorum.” dedi.

Trump, NATO’nun “müşterek sisteme sahip olarak daha güçlü bir barışa sahip olacağını” söyleyerek, “Gittiğimde, tüm bunlara ilk başladığımda NATO yoksuldı. Çok uzun zaman önce gibi geliyor, 9 yıl önce değil mi? Ama yoksuldu ve hemen bunu anladım. ‘Yoksulsunuz’ dedim.” şeklinde konuştu.

Başkan Trump, ülkelerden “NATO için ödemelerini yapmaları gerektiğini ve şimdi ödemelerin yapıldığını” savundu.

Putin’den İran Yardım Teklifi

Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında Moskova ile bir anlaşmaya varmak istediğini belirterek, “(Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) beni aradı. ‘Sana İran konusunda yardım edebilir miyim?’ dedi. Ben, ‘Hayır’ dedim. ‘İran konusunda yardıma ihtiyacım yok. Senin hakkında yardıma ihtiyacım var’ dedim. Umarım Rusya ile yakında bir anlaşmaya varabiliriz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Trump, Orta Doğu’daki gelişmelerin ardından petrol fiyatlarının 10 dolara düştüğünü belirterek, “Fiyatları indirin, çünkü enerji fiyatları düştüğünde pek çok kişi harekete geçebilir ve daha az çatışma yaşanır.” dedi. Tüm çatışmalar sona erene kadar fiyatları düşük tutacaklarını söyledi.

Trump ayrıca eski ABD Başkanı Joe Biden’ı eleştirerek, Biden’ın “otomatik imza cihazı (auto pen)” kullanmasını “beceriksizlik” olarak nitelendirdi.

Trump, İran yönetiminin ülkenin gelişmesine engel olduğunu söyleyerek, “İran’da rejim değişikliği” fikrine sıcak baktığı mesajını vermişti.

Related Posts

Avrupa Birliği’nde dönem başkanı değişti

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında altı ayda bir el değiştiren dönem başkanlığı, bugün itibarıyla 1 Ocak’tan bu yana görevi sürdüren Polonya’dan Danimarka’ya geçti. Danimarka, dönem başkanlığı için ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’ sloganını …

Ünlü deprem uzmanı 80 kişinin kanserden öldüğü ili hatırlattı: Sebebi radyoaktivite mi?

Emekli Jeolog Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon’da 2017 yılında 80 kişinin kanser nedeniyle öldüğünü hatırlatarak, bölgenin Kuzey Amerika’daki jeolojik yapıya benzediğini, bölgede her yıl 20 bin kadar insanın doğal radyoaktividen kansere yakalandığına dikkat çekti.

Tamire bırakılan otomobille hırsızlığa gittiler

Adana’da müzisyen Cem A.’nın (32) 1’inci kattaki dairesine balkona seyyar merdiven dayayıp girerek 25 gram altın ve 1500 dolar çalan Mustafa Ö. (29) ile Fettah Kaan Y. (27), polis tarafından yakalandı. Çalıştıkları tamirhaneye bırakılan otomobille hırsızlığa gittiklerini itiraf eden şüpheliler, tutuklandı.

FETÖ’yü öven AKP’li isim Atatürk’ten rahatsız oldu

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, CHP’li Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin İBB’ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanmasının ardından AKP’li Eray Karadeniz belediye başkanvekili seçilmişti. AKP’li Karadeniz’in belediyedeki toplantı odasında bulunan Atatürk fotoğrafını kaldırttığı ortaya çıktı.

Tarihi kule 230 bin TL’ye satışta

Geçmişte Federal Almanya Cumhuriyeti ile Doğu Almanya’yı ayıran çizgide yer alan gözetleme kulesi, 5 bin euroya (yaklaşık 230 bin TL) açık artırmaya çıkarıldı.

Bodrum’daki 100 bin turistten köylere ziyaret

Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum, yalnızca deniziyle değil eşsiz doğası ve köyleriyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, “Başta safari turları olmak üzere bağ, bisiklet ve doğada yürüyüş gibi alternatif turlar ile sezonda 100 bin turist, Bodrum’un doğası ve köyleriyle buluşuyor” dedi.