Trump’tan benzinli araç yasağını iptal eden düzenlemeyi imzaladı

Trump Elektrikli Araçlara Karşı Çıktı

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği imza töreninde Joe Biden döneminde getirilen elektrikli araçlarla ilgili düzenlemelere tepki gösterdi. Trump, elektrikli araçları sevdiğini ancak benzinli araçları da önemsediğini belirtti.

Federal yönetimin sadece elektrikli araçlara kolaylık sağlamasının “Amerikan ekonomisine darbe vurduğunu” savunan Trump, California eyaletinin 2035’e kadar benzinli araçları kademeli olarak kaldırma yönündeki düzenlemesinin ABD’ye zarar getirdiğini öne sürdü ve söz konusu düzenlemeyi kaldıran Kongre ortak kararına imza attı.

Elon Musk İle İlgili Yorumlar

Trump, konuşmasında, Elon Musk ile yaşadığı anlaşmazlığa da değindi. Başkanlık dönemi öncesinde Musk’a elektrikli araçlara devletin verdiği teşvikleri kaldıracağını söylediğini belirten Trump, Musk’ın buna rağmen kendisini desteklediğini ve takdirle karşıladığını ifade etti.

İlişkilerinin şu anda iyi olduğunu söyleyen Trump, Musk’ın görevden ayrıldıktan sonra sosyal medyada paylaştığı bazı ifadeleri “biraz tuhaf” bulduğunu da ekledi.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongre, Biden yönetiminin California’da tamamen elektrikli araçlara geçiş düzenlemesini geri çeviren ortak kararı kabul etmişti. Başkan Trump’ın imzasıyla yayınlanan bu karar, önceki federal düzenlemeleri iptal etti.

Related Posts

Trump’tan yeni açıklama: İran’a anlaşma için çok fırsat verdik

Trump, “Sonraki saldırılar çok daha kötü olacak, anlaşma yapılmalı” ifadesini kullandı.

Yabancı çobanlar geliyor: Çalışma izni başvuruları başladı

Türkiye’de hayvancılık sektöründe yerli iş gücünün yetersiz kaldığı durumlarda istihdam edilmek üzere deneyimli yabancı çobanlara yönelik çalışma izni başvuruları, dün itibarıyla alınmaya başlandı.

İsrail’in İran’a saldırısının ardından Yankı Bağcıoğlu’ndan dikkat çeken açıklama: ‘Türkiye’nin yıllardır ihmal edilen…’

CHP’nin Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İsrail’in İran’a saldırısının ardından yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerine ilişkin uyarılarda bulundu.

ABD’den İran’a yapılan saldırılar hakkında açıklama

İsrail ordusu gece saatlerin İran’ın iç kısımlarına hava saldırısı düzenlemeye başladı. Saldırılarda İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami ve çok sayıda bilim insanının öldüğü belirtildi. İran’ın nükleer çalışma yürüten tesislerin de …

Gazze’de can kaybı 55 bin 207 oldu

Terör devleti İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 55 bin 207’ye, yaralı sayısı 127 bin 821’e yükseldi.

AB onayladı, o şehrin sucuğu coğrafi işaret aldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Afyon sucuğu, Avrupa Birliği’nden Coğrafi İşaret Tescili alarak 35. tescilli ürünümüz oldu” açıklamasında bulundu.