Trump’ın yemin törenine katılmak isteyen Bolsonaro’ya mahkemeden ret

Brezilya Eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun Pasaportu İçin Mahkeme Kararı

Brezilya’nın eski devlet başkanlarından Jair Bolsonaro, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın 20 Ocak Pazartesi günü yapılacak yemin törenine katılmak için daha önce el konulan pasaportunun kendisine iade edilmesi talebiyle mahkemeye başvurdu. Ancak darbe girişimi iddiasıyla hakkında soruşturma olan Bolsonaro’nun pasaportu için yapılan talep mahkeme tarafından reddedildi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Bolsonaro’nun pasaportunu ülkeye geri dönmemek üzere kullanabileceği düşüncesiyle mahkeme talebi geri çevirdi. Bolsonaro’nun pasaportuna geçen şubat ayında federal polis tarafından el konulmuştu. Eski başkan, 2019-2023 yılları arasında Brezilya’ya liderlik etmiş ve kasım ayında ‘sağcı bir darbe girişiminde bulunarak Luiz Inácio Lula da Silva’nın devlet başkanlığı görevini engellemeye yönelik suç teşkil eden bir komplonun bir parçası olmakla suçlanmıştı.

Bolsonaro’nun avukatları, Yüksek Mahkeme’ye başvurarak müvekkillerinin Trump’ın yemin törenine katılabilmesi için ABD’ye altı günlük bir ziyaret yapmasına izin verilmesini talep etmişti. Ancak mahkeme, atılı suçların ciddiyeti göz önünde bulundurularak pasaportunun geri verilmemesine karar verdi. Eğer Bolsonaro, Trump’ın yemin törenine katılamazsa, oğlu Eduardo Bolsonaro’nun törende temsilci olarak bulunması bekleniyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

İmamoğlu’ndan İstanbul Üniversitesine tepki: ‘Hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?’

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi adlı hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı. İmamoğlu diplomasının iptalinin hukuksuzluğunu vurgulayarak, “Üniversite yönetimi, fakültenin alması gereken kararı neden kendisinin aldığını “Geç kalacaktık” diyerek açıklıyor. Neye geç kalıyordunuz? Yine hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?” dedi

CHP’li Çelik: CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, “Siyasallaştırdıkları yargıyla CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.” dedi.

Trump, ülkelere “tarife mektupları” göndermeye yarın başlayabileceklerini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, muhtemelen yarından itibaren çeşitli ülkelere ne kadar tarife ödeyeceklerini belirten mektuplar göndereceklerini bildirdi.

Son dakika… Trump ve Putin’den kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Bir saat süren görüşmede, iki lider İran ve Ortadoğu konularını konuştu.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.

AFAD duyurdu: Erzurum’da art arda depremler (son depremler)

Erzurum’da akşam saatlerinde 4.1’den sonra 3,9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.