Trump: DeepSeek, ABD’li şirketler için bir “uyanma çağrısı”

Donald Trump: Çinli DeepSeek Şirketi, ABD’li Şirketlere Uyanma Çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, Kongredeki Cumhuriyetçi üyelerle Florida’daki parti buluşmasında yaptığı konuşmada, Çinli girişim DeepSeek’in yapay zeka modeline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son birkaç gündür Çinli şirketin daha hızlı ve çok daha uygun maliyetli bir yapay zeka modeli geliştirdiğini okuduğunu belirten Trump, “Bu iyi bir şey, çünkü o kadar fazla para harcamanıza gerek kalmıyor.” dedi.

Trump, bunu olumlu ve değerli bir şey olarak gördüğünü vurgulayarak, “Eğer bu doğruysa ki kimse doğru olup olmadığını bilmiyor, bunu olumlu bir şey olarak görüyorum çünkü siz de bunu yapacaksınız. Böylece çok fazla harcama yapmayacaksınız ve umarım aynı sonucu alacaksınız. Çinli bir şirketinin DeepSeek’i piyasaya sürmesi, kazanmak için rekabet etmeye odaklanmamız gerektiği konusunda bizim endüstrilerimiz için bir uyandırma çağrısı olmalı.”
diye konuştu.

Çin’de High-Flyer Capital Management fonunun desteklediği DeepSeek, diğer yapay zeka şirketlerine kıyasla düşük maliyetle ve az sayıda çip kullanarak geliştirdiği açık kaynaklı yeni modeli DeepSeek-R1’i 20 Ocak’ta piyasaya sürmüştü.

Dünya çapında kısa sürede yoğun şekilde kullanılmaya başlanan yapay zeka modeli, uygulama mağazalarında ABD merkezli ChatGPT’yi de geride bırakarak en fazla indirilen yapay zeka uygulaması olmuştu.

Çinli şirketin düşük maliyetli bir yapay zeka modeli çıkarması, başta ABD olmak üzere Batılı şirketlerin sektördeki hakimiyetine ve bu alanda yaptığı büyük harcamalara ilişkin şüpheleri artırırken, küresel piyasalarda teknoloji hisseleri öncülüğünde satış baskısına yol açmıştı. (AA)


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

Related Posts

Göç Bakanı dumura uğradı: Oğlunun aşırı sağcı olduğunu internetten öğrendi

İsveç Göç Bakanı Johan Forssell, oğlunun aşırı sağcı ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunan gruplarla bağlantılı olduğunu kamuoyuna açıkladı. Bu şok edici gelişme, İsveç Antirasist Enstitüsü Expo’nun ortaya çıkardığı bilgilerle gün yüzüne çıktı. BAKAN …

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Trump’tan Kanada’ya yüzde 35 yeni gümrük vergisi kararı

Trump, bu kararın gerekçeleri arasında fentanil krizi, ticaret açığı ve Kanada’nın ABD ürünlerine yönelik yüksek tarifelerini gösterdi. “Amerika Birleşik Devletleri bu adımı atmak zorundadır” diyen Trump, vergilerin ilerleyen dönemlerde “yukarı ya da …

ATA Parti Genel Başkanı Zeybek’ten AKP’li Çamlı’ya: Alçakların soyundan gelenlerden ya da yolundan gidenlerden birilerinin 1923’e ‘darbe’ demelerinin şaşılacak bir yanı yok!

ATA Parti Genel Başkanı Zeybek’ten AKP’li Çamlı’ya: Alçakların soyundan gelenlerden ya da yolundan gidenlerden birilerinin 1923’e ‘darbe’ demelerinin şaşılacak bir yanı yok!

Türkiye güne yine ‘operasyonla’ uyandı… Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı: ‘İstanbul’un muhalefet partisi zıvanadan çıktı!’

İktidarın CHP’li belediyelere yargı yoluyla baskısı sürüyor. CHP’li Şile Belediyesi’ne operasyon sonucu Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, AKP’ye gönderme yaparak, “İstanbul’un muhalefet partisi zıvanadan çıktı!” tepkisini gösterdi.

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi