Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Kapsamında 7 Kişi ve 3 Şirketin Malvarlıkları Donduruldu
Türkiye Cumhuriyeti’nin terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında aldığı önemli bir kararla, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında “teröre fon sağlanması veya toplanması yasak fiiller” ve “terörün finansmanı” suçu kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdiği tespit edilen 7 kişi ve 3 şirketin malvarlıkları donduruldu.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, FETÖ/PDY terör örgütüyle iltisakları olduğu belirlenen Şahinbey doğumlu Mehmet Uncuoğlu, Gaziantep doğumlu Enes Uncuoğlu, Gaziantep doğumlu Salih Kendirkıran ve Kırıkkale doğumlu Esat Malbeleği’nin mal varlıkları dondurularak önlem alındı.
Ayrıca, DEAŞ (IŞİD) terör örgütü ile bağlantıları tespit edilen Kaşgar doğumlu Enver Tursun, Baskil doğumlu İzzet Aydoğmuş ve Prizren/Kosova doğumlu Mentar Bamja’nın da mal varlıkları dondurularak adımlar atıldı.
ABD merkezli Vavenza INC, Coral Port LLC ve Camilson LLC adlı 3 şirketin de FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili oldukları gerekçesiyle mal varlıkları dondurularak önlem alındı.
