TBMM Başkanı Kurtulmuş Japonya’ya gidecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak üzere 16-20 Şubat 2025 tarihlerinde Japonya’yı ziyaret edecek.  

Meclis Başkanlığı ziyaret detaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 16-20 Şubat tarihleri arasında Japonya’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek. TBMM Başkanı Kurtulmuş, başkent Tokyo’da Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Fukushiro Nukaga ve Japonya Danışma Meclisi Başkanı Masakazu Sekiguchi ile baş başa ve heyetler arası görüşme yapacak.

Kurtulmuş, ziyareti dolayısıyla, Türkiye ve Japonya arasında var olan güçlü iş birliğini ilerletmeye yönelik görüşmeler gerçekleştirecek, parlamentolar arası ilişkileri, Gazze başta olmak üzere küresel ve bölgesel konuları muhataplarıyla ele alacak” denildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un, beraberindeki parlamento heyetiyle birlikte Japonya’da yaşayan Türklerle bir araya geleceği belirtilerek, “Türk Yunus Emre Enstitüsünü ve Tokyo Camii’ni ziyaret edecek Kurtulmuş, Sasakawa Vakfı’na gerçekleştireceği ziyarette de ‘Orta Doğu’da Barış Perspektifi ve Türkiye’ başlıklı konferansta hitap edecek. Tama Mezarlığı’nda bulunan Abdürreşid İbrahim Efendi’nin kabrini ziyaret edecek Kurtulmuş’un, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardıma gelen Japonya afet yardım ekibiyle de görüşmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

Related Posts

Trump, Netanyahu’yu sildi! İsrail radyosu duyurdu

Cozin, söz konusu bilgiyi İsrailli bir yetkiliye dayandırarak X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaştı. İSRAİLLİ YETKİLİ: “TRUMP MANİPÜLE EDİLDİĞİNE İNANIYOR” Haberde, Trump’ın çevresindekilerin kendisine Netanyahu’nun onu manipüle ettiği yönünde …

Hamas, Papa 14. Leo’yu kutladı, Gazze halkına destek istedi

Hamas, papa seçilen ilk ABD’li Kardinal Robert Prevost’i tebrik etti ve Gazze’deki soykırıma karşı durma ve ezilenlere destek olma konusunda ondan selefinin yolundan gitmesini talep etti.

TBMM’de AYM tartışması “23 yıldır kanun yapmayı, devlet yönetmeyi öğrenemediniz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) ilişkin düzenlemeleri içeren “200 Sıra Sayılı Kanun Teklifi”nin ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Muhalefet, düzenlemelerin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve hukukun sistemli biçimde ihlal edildiğini savundu.

AK Partili Demirer’den Nevşin Mengü’ye ‘Fatih’ çağrısı: Hangi dilde sohbet edeceğimizi siz seçin

Gazeteci Nevşin Mengü, Fatih Sultan Mehmet’in AK Partililerin idealize edemeyeceği bir figür olduğunu söyleyip, “Kaç dil konuşan, aslında Türkiye’de seküler geleneğe oturtulacak bir adam.” ifadelerini kullanmıştı. Mengü’nün bu çıkışına AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer kahve daveti ile yanıt verdi. “Bir gün kahveye bekleriz, hangi dilde sohbet etmek istediğinizi de siz seçin. Bizim kadınlarımızın her biri Sultan Fatih kadar İstanbulludur, donanımlıdır, entelektüeldir.” diyen Demirer, “Yabancı dil bilmeyi sekülerlik olarak gören son nesilsiniz.” ifadelerini kullandı.

CHP, miting sonrası Yozgat’ı anketle ölçtü: Yozgatlıların oy tercihi nasıl değişti, İmamoğlu hakkındaki iddialara inanıyorlar mı?

Cumhur İttifakı’nın oyları eriyor, CHP yüzde 30’u buluyor. Yozgatlılar İmamoğlu hakkındaki suçlamalara ikna olmadı, yarısı erken seçim istiyor”

Sivas’ta dehşet: Pompalı tüfekle kız arkadaşını ve kendini vurdu

Sivas’ta bir kişi hem kendisini hem de tartıştığı kız arkadaşını pompalı tüfekle yaraladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir