Rektörden engelli öğrenciye tepki çeken yanıt

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Engelli Öğrenci Tartışmasına Yol Açtı

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen soru-cevap etkinliğinde, Rektör Nuh Zafer Cantürk, öğrencilerle bir araya geldi. Ancak etkinlik, Rektör Cantürk’ün özellikle engelli bir öğrenciye verdiği tepkiyle büyük tartışma yarattı.

ENGELLİ ÖĞRENCİNİN ŞİKAYETİ VE CANTÜRK’ÜN YANITI

Etkinlikte söz alan engelli bir öğrenci, fakültesinin üst katlarına erişim sağlayamadığını ve engelli tuvaletinin olmadığını belirtti. Öğrenci, üniversitenin Marmara KAF etkinliğinde kendisini “erişilebilir” olarak tanıtmasına karşı çıkarak, şu soruyu sordu:

“Bizim fakültede 2 engelli tuvaleti olmasına rağmen engelli tuvaleti yok. Normal tuvaletlere bile erişimimiz yokken, Marmara KAF’ta nasıl erişilebilir bir üniversite olduğumuzu savunabiliyoruz?”

REKTÖR CANTÜRK’ÜN ŞAŞKINLIK YARATAN YANITI

Bu soruya karşılık, Rektör Cantürk’ün yanıtı şaşkınlık yarattı. Cantürk, çözümün üniversite yönetimi tarafından değil, öğrenciler tarafından bulunması gerektiğini ima ederek şu şekilde konuştu:

“Eğer destek verirseniz, çocuklar… Nasıl destek vereceğinizin metodolojisini benim söylememe gerek yok. Kendi gayretlerinizle bağışlar vs. artırılırsa biz de erişilebilirliği artırabiliriz.”

Bu yanıt, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrencilerin, üniversitenin altyapı sorunlarını çözmek için bağış toplaması gerektiği fikrinin yanlış olduğu ve bu tür sorunların üniversite yönetiminin sorumluluğunda olduğu vurgulandı.

CANTÜRK’TEN “ŞIK OLMAZ” YANITI

Engelli öğrenci, üniversiteye iki yıl boyunca dilekçe verdiğini ancak hiçbir geri dönüş alamadığını belirtti. Öğrenci, “Bugüne kadar kimse gelip ‘Neye ihtiyacın var?’ demedi” diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi. Bu açıklamanın ardından Cantürk, öğrencinin sorusuna şu şekilde tepki gösterdi:

“Senin böyle bir programda bana bu soruları sorman şık mı? Şıksa eğer, arkadaşların seni alkışlasın.”

TEPKİLER ARTIYOR

Rektör Cantürk’ün, engelli öğrencilere yönelik yaptığı bu açıklamalar, üniversite öğrencileri ve toplum tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Birçok kişi, üniversitenin altyapı sorunlarını çözmek için bağış toplamanın ve öğrencilerin taleplerine bu şekilde yaklaşılmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Related Posts

Devlet Bahçeli adını anmamıştı: MHP’den ‘Özgür Özel’ açıklaması

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıyla ilgili isim vermeden yaptığı açıklamaya yönelik eleştirilere cevap verdi.

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

Fas’ta felaket! 6 katlı yerle bir oldu: 9 ölü, 7 yaralı

Fas devlet televizyonu Kanal 2’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki tarihi Fes kentinde 6 katlı bir bina tamamen yerle bir oldu. Olayda 9 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 7 kişi şehir hastanesine kaldırıldı.

Gitmediği uzlaşma görüşmesinde avukatı vuruldu

Diyarbakır’da, yaralamalı trafik kazasının ardından açılan davayı kazanan ve tazminat konusunda bir hukuk bürosunda gerçekleştirilen uzlaşma görüşmesine katılmayan Mehmet Tekin’in avukatı Yasin İçli, karşı taraftan M.K.’nin silahlı saldırısında yaralandı.

Tarlaya giren çiftçi eyvah dedi: 3 yıl boyunca hasat yapamayacaklar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ‘yeşil altın’ olarak bilinen Antep fıstığı, nisanda yaşanan zirai dondan etkilendi. Rekoltenin yüzde 75’i kaybolurken, Gaziantep Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Cuma Yiğit, “Antep fıstığı çok hassas bir ağaçtır ve bu yıl don olayının vurması 3 yıl artık bu ağaçlardan ürün alamayacağımız anlamına geliyor” dedi.

Stalin’den Putin’e: 9 Mayıs’ın ardındaki gerçekler

9 Mayıs Zafer Günü, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin anıldığı tarih olarak, başta Rusya olmak üzere eski Sovyet coğrafyasında kutlanan en önemli günlerden biri. 8 Mayıs 1945 tarihinde Almanya, II. Dünya Savaşı’nda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir