Pakistan ile Hindistan ateşkes ilan etti: Haberi ABD Başkanı Trump duyurdu

Pakistan ve Hindistan Arasındaki Çatışma Sonucunda ABD Başkanı Trump Ateşkes İlan Etti

Pakistan ordusu, bu sabah Hindistan güçlerine karşı “Bunyan-un-Marsoos Operasyonu”nu başlattığını duyurdu.

Pakistan güvenlik kaynaklarına göre, Pakistan Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları Hindistan topraklarını hedefleyen bir operasyon başlattı ve Hindistan’ın S-400 füze savunma sistemlerini vurdu.

Hint ordusu da yaptığı açıklamada, Pakistan’ın Pencap’taki bir hava üssünü yüksek hızlı füzelerle hedef aldığını bildirdi.

İki ülkenin açıklamaları arasında yaşanan çatışmalar sonucunda Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir’de 13 sivilin öldürüldüğü ve 50’sinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamaların ardından ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ve Pakistan’ın acil bir ateşkes konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar da, “Hindistan durursa biz de dururuz” açıklamasını yaparak ateşkes çağrısında bulundu.

Çatışmalar sırasında Pakistan’ın Hindistan ile görüşmek istediği ve ateşkes talep ettiği bildirildi.

Pakistan ordusu, Hindistan’ın askeri üslere düzenlediği saldırıların ardından 3 askeri üssün hedef alındığını ve saldırılarda can veya mal kaybı olmadığını belirtti.

Pakistan hava sahasının 9 saat boyunca kapatıldığı ve Hindistan’a bu saldırıların cevap verileceği açıklandı.

Related Posts

MEB’den 10 Kasım iddialarına net yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı, basında yer alan “2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün 1. dönem ara tatili kapsamına kasıtlı olarak alındığı” yönündeki iddialara yanıt verdi. Bakanlık, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Söke Belediye Başkanı Arıkan, 15 Aylık Hizmet Sürecini Değerlendirdi

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, basın toplantısıyla geride bıraktığı 15 aylık süre boyunca gerçekleştirdikleri projeleri ve hedeflerini açıkladı. Ekonomik zorluklara rağmen önemli hizmetler sunduklarını belirten Arıkan, yeni projelerle Söke’nin geleceğini şekillendireceklerinin altını çizdi.

Elazığ’dan Çifte Şampiyonluk

Ankara Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda Elazığ, 2 Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Samsun’da 1.2 Milyon Lira Değerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Samsun’da jandarma, 1 milyon 255 bin TL değerinde kaçak parfüm ve diğer ürünleri ele geçirdi.

Niğde’de şehitler ve gaziler için aşure ikram edildi

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından şehitlerin anısına ve gaziler için aşure ikramında bulunuldu.

İETT Şoförü Bayrağı Yangından Kurtardı

İETT şoförü, yanan Türk bayrağını kurtararak yangına müdahale etti; olay kameralara yansıdı.