Los Angeles’ta Adam Brody, Paris Hilton ve Billy Crystal gibi ünlülerin de evi yandı

Los Angeles’taki Yangınlarda En Az 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentindeki orman yangınları büyük yıkıma neden oldu. Başlayan yangınlar, yerleşim alanlarını da tehdit ediyor. Yetkililer, tüm kentin tehlikede olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Tahliye emri en az 100 bin kişiye verildi.

California’daki Los Angeles’ta Santa Ana rüzgarlarının etkisiyle hızla yayılan yangınlar büyümeye devam ediyor. Hızı 160 kilometreye ulaşan rüzgar, yangının hızla yayılmasına neden oldu. Ayrıca düşük nem oranının da yangına katkı sağladığı düşünülüyor. Gündüz sıcaklıklarının 20 derece civarında seyretmesi de durumu zorlaştırıyor.

Yerel yönetici Kathryn Barger, yangının kontrol altına alındığını ancak durumun ciddiyetini vurguluyor. Los Angeles Belediye Meclis Başkanı Marqueece Harris-Dawson ise yangının en korkunç geceyi yaşattığını belirtiyor.

Alevlere teslim olan ev sayısı binin üzerinde. Los Angeles, sadece müzik ve sinema dünyasının değil, aynı zamanda pek çok ünlünün evinin de bulunduğu önemli bir şehir. Yangında evini kaybeden ünlüler arasında Adam Brody, Paris Hilton ve Billy Crystal gibi isimler bulunuyor.

Tahliye edilen bölgelerde bulunan konutlardan bazılarının sahipleri arasında Tom Hanks, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Kawhi Leonard ve James Wood gibi ünlüler yer alıyor.

İtfaiye ekiplerinin yangınla mücadele için görevlendirildiği bildiriliyor. Ayrıca lüks arabaların ezildiği ve canlı yayında alarmlarının çaldığı görüntülerin ortaya çıktığı belirtiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın yapacağı etkinliklerin ertelendiği biliniyor. California Valisi Gavin Newsom’un yorumuna göre, artık California’da yangın mevsiminin yerini yangın yılı almış durumda. Bu durumun iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğu ifade ediliyor.

Yangınların çok sayıda okulun kapanmasına ve on binlerce konuta elektrik verilememesine neden olduğu biliniyor. İklim değişikliğinin yangın riskini artırdığı ve California’nın hassas bir konuma getirdiği düşünülüyor.

Related Posts

MEB’den 10 Kasım iddialarına net yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı, basında yer alan “2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün 1. dönem ara tatili kapsamına kasıtlı olarak alındığı” yönündeki iddialara yanıt verdi. Bakanlık, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Söke Belediye Başkanı Arıkan, 15 Aylık Hizmet Sürecini Değerlendirdi

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, basın toplantısıyla geride bıraktığı 15 aylık süre boyunca gerçekleştirdikleri projeleri ve hedeflerini açıkladı. Ekonomik zorluklara rağmen önemli hizmetler sunduklarını belirten Arıkan, yeni projelerle Söke’nin geleceğini şekillendireceklerinin altını çizdi.

Elazığ’dan Çifte Şampiyonluk

Ankara Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda Elazığ, 2 Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Samsun’da 1.2 Milyon Lira Değerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Samsun’da jandarma, 1 milyon 255 bin TL değerinde kaçak parfüm ve diğer ürünleri ele geçirdi.

Niğde’de şehitler ve gaziler için aşure ikram edildi

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından şehitlerin anısına ve gaziler için aşure ikramında bulunuldu.

İETT Şoförü Bayrağı Yangından Kurtardı

İETT şoförü, yanan Türk bayrağını kurtararak yangına müdahale etti; olay kameralara yansıdı.