Karar yazarı Figen Çalıkuşu: 16 gündür haksız ve hukuksuz yere Silivri Cezaevi’nde tutulan Suat Toktaş’ın tutukluluğa itirazı reddedilmiş

Karar yazarı ve hukukçu Figen Çalıkuşu, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın 16 gündür Silivri Cezaevi’nde haksız ve hukuksuz yere tutulduğunu ve tutukluluğuna yapılan itirazın reddedildiğini belirtti.

Çalıkuşu, bugünkü köşesinde Toktaş’a, TCK 277’deki “görülmekte olan davada bilirkişiyi etkileme” suçlamasının isnat edildiğini, ancak tecrübeli gazetecinin Ekrem İmamoğlu’nun basın toplantısında dile getirilen bir açıklamayı haberleştirmek dışında bir eyleminin bulunmadığını belirtti. Çalıkuşu, “gazetecilik faaliyeti” kapsamında yapılan bu yayın ile yargı görevini yapanı etkileme suçu arasında herhangi bir bağ olmadığını savundu.

Çalıkuşu ayrıca, Toktaş’a yöneltilen ikinci suçlamanın “izinsiz alınan ses kaydını yayınlamak” olduğunu yazdı. Toktaş’ın ses kaydının izinli olduğunu zannettiğini ve sonrasında sakıncalı gördüğü tüm içeriği hemen kaldırma yoluna gittiğini söyledi. Buna rağmen Toktaş’ın tutuklanmasının “kaçma şüphesi” ve “delilleri karartma” gibi gerekçelerle açıklanmasını hukuka aykırı bulduğunu ifade etti. Üstelik “mağdur” olduğu iddia edilen bilirkişinin de Toktaş hakkında herhangi bir şikâyette bulunmamasına dikkat çekti.

Çalıkuşu, benzer durumda olan diğer gazetecilerin adli kontrol altında serbest bırakıldığını, fakat Toktaş’ın samimi ve açık tavrına karşın cezaevinde tutulduğunu vurguladı. Toktaş’ın ‘tecrübeli bir gazeteci’ olarak “kaçma” ya da “delil karartma” şüphesine neden olmayacak şekilde davrandığını aktardı.

Tüm bunların, “siyasallaşmış yargı” tarafından uygulanan hukuksuz bir süreç olduğunu öne süren Çalıkuşu, gazeteciler üzerindeki baskının kalıcı bir fayda sağlamayacağını ve bu haksız tutukluluğun derhal sona ermesi gerektiğini kaydetti.

Yazının tamamını okumak için .

Related Posts

British Airways’ten İsrail kararı

İngiliz hava yolu şirketi British Airways, İsrail’e uçuşlarını Temmuz sonuna kadar askıya aldı.

Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

OceanGate kazasında yeni detay ortaya çıktı: CEO’nun eşinden tüyler ürpertici sözler!

Titan denizaltısı, 2023 yılında Titanik’in enkazını görmek isteyen 5 milyardere mezar oldu. Yaşanan kazanın ardından denizaltıyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. OceanGate şirketinin CEO’su Stockton Rush’ın eşi Wendy Rush’ın, denizin dibindeki patlamayı duyduğu kaydedildi.

PKK’nın feshi sonrası ilk MGK bildirisi: Tasfiye sürecinin her aşaması hassasiyetle takip edilecek

PKK’nın feshi sonrası ilk MGK bildirisi: Tasfiye sürecinin her aşaması hassasiyetle takip edilecek

AKP geri adım attı: Cumhurbaşkanı’na subayları ihraç etme yetkisi öngören madde, torba yasa teklifinden çıkarıldı

AKP geri adım attı: Cumhurbaşkanı’na subayları ihraç etme yetkisi öngören madde, torba yasa teklifinden çıkarıldı

Devlet Bahçeli’yi kızdıracak gelişme! AKP infaz düzenlemesini ilk o partiye gösterdi!

AKP Parti, infaz ile ilgili kanunda yapılacak düzenlemeler konusunda hazırladığı paketle ilgili TBMM’deki siyasi partilerle görüşmelere başladı. AKP ilk olarak DEM Partili yetkililerle bir araya gelerek, bilgi verdi, görüş ve önerilerini istedi.