Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Koruma Maliyeti Tartışması
Milyonlarca emekli ve asgari ücretli, açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma maliyetleri tepkilere neden oluyor.
“Kamuda Tasarruf” İddiaları
CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Erdoğan’ın koruma maliyetlerinin sadece yılın yarısında 1,5 milyar TL’yi bulduğunu belirterek duruma tepki gösterdi:
“Cumhurbaşkanının sadece koruma için yılın ilk 6 ayında harcadığı para 1,5 milyar TL’yi geçti. Bu israf ve şatafat, artık kabul edilemez boyutlara ulaştı. Nerede kaldı kamuda tasarruf?”
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2025 yılının Ocak-Haziran döneminde Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı tarafından 1 milyar 466 milyon 783 bin TL harcandı. Bu da günlük yaklaşık 8 milyon 150 bin TL’ye denk geliyor.
“Milletin Hakkının Gaspı”
Emekliye yetersiz ödenen maaşlarla birlikte, sarayın korunması için ayrılan yüksek harcamalara tepki gösteren Kanko şunları söyledi:
“Hükümet, emekliyi yoksulluğa mahkum ederken saray koruması için günlük 8 milyon 150 bin TL harcıyor. Bu durum açıkça milletin hakkının gaspıdır. Bu israf düzeni devam edemez.”
“Tasarruf Kapıları Halka Açmakla Başlar”
Halktan toplanan vergilerin bir avuç iktidar elitine harcandığını belirten Kanko, ülkedeki yoksulluğa dikkat çekti:
“Ülkede çocuklar açlıkla mücadele ederken, emekliler bile geçim sıkıntısı çekerken, saray ve çevresi lüks içinde yaşamını sürdürüyor. Gerçek tasarruf, saray harcamalarını kısmakla başlar, kapıları halka açmaktan geçer.”