Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Tayyip Erdoğan: Aile ve Nüfus 10 Yılı İlan Edildi!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Aile Forumu’nda yaptığı konuşmada, aile politikalarının bir yıla sığdırılamayacağını vurgulayarak, 2026-2035 yılları arasını “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilan ettiklerini açıkladı.

Erdoğan, Uluslararası Aile Forumu’na İstanbul’da katıldı ve “Modernleşmeyi ailesizleşme ve yalnızlaşma gibi iki kavram üzerine bina eden anlayışın bireye de topluma da huzur vermesi mümkün değildir” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın mesajları şu şekildeydi:

  • “Kişisel konforu önceleyen yaşam biçimi, gençlerden başlayarak maalesef toplumun kılcallarına doğru hızla sirayet ediyor.”
  • “Dayanışmacı aile yapısı, küresel pazar aktörlerinin tercih ettiği, tasvip ettiği, istediği bir durum asla değildir.”
  • “Birileri ısrarla kabul etmek istemese de ailesinden koparılmış, millet bağı zayıflamış bireyin özgür ve özgün olmasına imkan yoktur.”
  • “Dünyanın neresinde olursa olsun aile kurumunun irtifa kaybetmesiyle birlikte insanlar popüler kültürün tüketim nesnesi haline gelmektedir.”
  • “Sırf LGBT belasını eleştirdiği için sanatçılar, iş adamları, siyasetçiler, bilim insanları linç edilmekte, adeta yaşayan birer ölüye çevrilmektedir. LGBT sapkınlığına karşı mücadele, aynı zamanda özgürlük mücadelesi, haysiyet ve insanlığın istikbalini kurtarma mücadelesidir.”
  • “Aile ve nüfus, bir yıla sığdırılacak kadar dar bir gündem değildir. Aile kurumu üstündeki küresel baskılar ve nüfusumuzdaki değişim, kararlı ve bütüncül politikalarla yönetilebilir. Kalıcı politikalar geliştirmek mecburiyetindeyiz. 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz. Bu 10 yılda iş hayatından eğitime, kültürden şehir planlamasına, teknoloji ve sosyal planlamasına kadar tüm alanlarda aileyi merkeze alan adımlar atacağız. Mutlu aile, mutlu bir birey ve mutlu bir toplum demektir. Aileye değer verenler olarak umudu çoğaltacak, dayanışmayı güçlendirecek, dalga dalga mutlu, sıcak, sevgi dolu bir toplumu birlikte inşa edeceğiz.”

Ayrıntılar geliyor…

Related Posts

İnsan uzuvları tekrar büyüyebilir mi? Bu hayvanlar anlamamıza yardımcı olabilir

İnsan vücudunun kaybedilen uzuvları yeniden oluşturabilmesi artık hayal olmaktan çıkabilir. Bilim adamları, uzuvlarını ve hatta organlarını yeniden büyütebilen Meksika semenderi axolotl’un (Ambystoma mexicanum) bu olağanüstü yeteneğinin sırrına bir adım daha yaklaştı.

Şişli’de sensör desteği yine kesildi: Kayyumun diyabetlilere işkencesi devam ediyor

Şişli Belediye Başkanı Resul Ekrem Şahan’ın yerine atanan kayyum Cevdet Ertürkmen, diyabetli hastalara sensör desteğini yine kesti.

Ankara’nın 180 günlük suyu kaldı, ASKİ’den ‘tasarruf’ çağrısı geldi

Ankara’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlara hiç su gelmemesi halinde 170-180 günlük su kaldığı bildirildi. ASKİ Müdürü Memduh Aslan Akçay, su sıkıntısına kısa vadeli çözümün tasarruf olduğunu dile getirdi. Suyun tarım için kullanılmasına da tepki gösteren Akçay, ‘daha fazla önlem’ vurgusu yaptı.

Kocaeli’de 3 katlı binanın çatısı küle döndü

Kocaeli’de 3 katlı bir binanın çatısı alev alev yandı.

Yola inen ayı kameraya yakalandı

Bolu’nun Göynük ilçesinde yola inen ayı, köy muhtarı tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

İsrail, kendi vatandaşı Filistinlileri ölümle baş başa bıraktı: Ayrımcılığın böylesi görülmedi

İsrail ile İran arasındaki çatışmalar 6 gündür devam ediyor. İki ülke birbirine füze yağdırmaya devam ediyor. İsrail hava savunma sistemleri İran’ın füzelerini durdurmaya çalışsa da yeterli olmadı ve başta Tel Aviv olmak üzere büyük şehirleri vurdu …