Elon Musk tüm insanlığa bir ültimatom veriyor: Kuraklık 2025’te gelecek ama suyun bununla hiçbir ilgisi yok

Elon Musk Türkiye’ye Geldi

Geçen ay Berlin’de düzenlenen Bosch Connected World etkinliğinde, dünyaca ünlü girişimci Elon Musk’un iklim değişikliği konusundaki endişeleri gündeme geldi. Musk, gezegenimizi etkileyen gözle görülür ve yıkıcı etkiler nedeniyle iklim krizinin çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kasırgalar, sel baskınları, kutup buzullarının erimesi ve kuraklık gibi olayların artması, iklim krizinin boyutlarını açıkça ortaya koyuyor. Bu durum, acil önlemlerin alınması gerektiğini gösteriyor.

“Enerji Krizi de Çözülmesi Gereken Bir Sorun”

Musk’a göre, enerji krizi de iklim krizi kadar ciddi ve dikkate alınması gereken bir konu. Güney Afrikalı girişimci, dünya nüfusunun aşırı enerji tüketiminin ciddi tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Musk’a göre, teknolojik gelişmelerle bağlantılı olarak artan enerji tüketimi, toplumu yakından etkileyen bir tehlike oluşturuyor.

Yapay zeka tabanlı teknolojilere olan talebin hızla arttığı bilinmektedir. Her yıl %20 oranında artan talep, bu alandaki büyümenin ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor. Tesla CEO’su, enerji talebinin artmasıyla kaynakların sınırlı ve hatta tükenme riskiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekiyor.

MIT Technology Review’ın sunduğu bir örneğe göre, tek bir yapay zeka modelinin eğitilmesi, beş arabanın ömrü boyunca ürettiği CO₂ miktarına eşdeğer bir CO₂ salınımına neden olabilmektedir. Bu da yapay zeka kullanımının ne kadar büyük bir enerji tüketimine yol açtığını göstermektedir.

Şirketler, araştırmacılar ve teknoloji dünyasındaki uzmanlar, enerji kıtlığının teknolojik gelişmeleri engelleyebileceğini ve yapay zeka alanındaki ilerlemeleri olumsuz etkileyebileceğini belirtmektedir.

Bu endişeleri göz önünde bulundurarak, girişimciler ve mühendislik sektörü, yapay zeka tabanlı teknolojilere yönelik yenilikçi çözümler üzerinde çalışmaktadır. Ancak, bu çözümlerin kusursuz olmadığı ve bazı zorluklarla karşılaşılabileceği unutulmamalıdır.

Teknoloji devleri, nükleer enerji gibi alternatif çözümlere yönelmeye başlarken, enerji tüketimini yönetme ve düzenleme konusundaki zorluklara da çözüm aramaktadır. Bu tartışmalar devam ederken, enerji kıtlığının üstesinden gelmek için hızla harekete geçilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Related Posts

Şifrenin kolaylığı nedeniyle gıda devi hacklendi! 64 milyon kişilik liste sızdı

Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden biri olan McDonald’s’ta, dijital güvenliğe dair akılalmaz bir zafiyet ortaya çıktı.
Sadece “123456” gibi basit bir şifreyle erişilebilen yönetici paneli üzerinden, işe alım sistemi McHire’a sızan araştırmacılar, 64 milyon kişinin kişisel verilerinin tehlikede olduğunu duyurdu.

Bilim insanları 200 milyon yıllık yeni bir pterozor türü keşfetti

Fosil, Kuzey Amerika’da bulunan en eski uçan sürüngen örneği olarak kayıtlara geçti

Başlıksı1000 yıldır kayıp olan Babil ilahisi yapay zekâyla çözüldü

Uzmanlardan oluşan uluslararası bir ekip, yaklaşık 1000 yıldır kayıp olan Mezopotamya dönemine ait gizemli bir ilahiyi çözdü. Kil tabletlere yazılmış olan “Babil İlahisi”, antik Babil kentinin ihtişamını gözler önüne seriyor ve kent sakinlerinin günlük yaşamına dair yeni bilgiler sunuyor. Keşfin ayrıntıları, Iraq dergisinde yayımlandı.

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

3 nm üretim teknolojisine sahip Exynos 2500 duyuruldu: İşte tüm özellikleri

Uzun süredir merakla beklenen yeni mobil işlemci Exynos 2500, nihayet resmiyet kazandı. Samsung’un ilk 3 nm GAA üretim süreciyle geliştirdiği bu işlemci sadece üretim teknolojisiyle değil, sahip olduğu güçlü donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Türkiye’de 12 bankaya bu virüs dadandı: İzinsiz para transferi yapıyor

Mobil bankacılıkta hesapları boşaltan yeni virüs tespit edildi. Söz konusu virüs Türkiye’deki 12 bankaya da organize saldırıda bulunuyor.