CHP’li Milletvekili Özcan, Ege’deki depremleri TBMM’ye taşıdı

MUĞLA (İGFA) – Son günlerde Yunanistan’ın Santorini Adası ve çevresinde meydana gelen deprem fırtınası kamuoyunda endişelere yol açtı.

Muğla’nın yüzölçümlerinin tamamının 1. Derece deprem bölgesinde yer alan illerden birisi olduğunu hatırlatan CHP Muğla Milletvekili Av. Gizem Özcan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ve sürekli güncellediği diri fay haritasına göre Muğla yüzölçümlerinin tamamı 1. derece deprem bölgesinde yer alan illerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Yunanistan’ın Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınası ile beraber kamuoyunda oluşan kaygılar, depreme yönelik hazırlıksızlığın kamuoyu tarafından da dikkatle takip edildiğini ortaya koymaktadır. Komşumuz Yunanistan’da Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınası sonrası ciddi tedbirler alınmışken, Ege Bölgesi’nde iktidar tarafından ciddi bir tedbir alınmadığı bilinmektedir. Çeşitli uzmanların görüşlerine göre, Ege Bölgesi’ni etkileyecek büyük şiddetli bir deprem ve tsunami riski mevcut gelişmeler ışığında çok yüksek değildir. Yine de tedbirli olmak gerekmektedir. Ayrıca, olası bir yanardağ patlaması sonrası, havaya yayılan küllerin, rüzgarla birlikte kıyılarımıza taşınması çeşitli açılardan riskli durumlar oluşturması mümkündür” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri’nin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Özcan, deprem sonrası müdahalede yaşanan koordinasyon eksikliklerinin, çadır krizlerinin ve yurttaşların günlerce enkaz altında bekletilmesinin hafızlardaki tazeliğini koruduğunu ifade etti.

Milletvekili Özcan, Bakan Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri’nden çıkarılan dersler ışığında son 2 yılda, 1. derece deprem bölgesi Muğla’da ne gibi ek önlemler alınmış, depreme direnci arttıran hangi politikalar hayata geçirildiğini sorarken, “Muğla’da başta hastaneler ve okullar olmak üzere kamu binalarının depreme direnci açısından risk durumunu belirleyen son çalışma ne zaman yapılmıştır? Muğla’da enerji ve iletişim alt yapısının depreme dayanıklılığını ölçen son çalışma ne zaman yapılmıştır? Bu çalışma doğrultusunda atılan adımlar nelerdir? Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınası sonrasında deprem ve tsunami riski ile ilgili ivedilikle bir tedbir alınmamasının nedeni nedir” sorularını da yanıt aradı.

Related Posts

MEB’den 10 Kasım iddialarına net yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı, basında yer alan “2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün 1. dönem ara tatili kapsamına kasıtlı olarak alındığı” yönündeki iddialara yanıt verdi. Bakanlık, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Söke Belediye Başkanı Arıkan, 15 Aylık Hizmet Sürecini Değerlendirdi

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, basın toplantısıyla geride bıraktığı 15 aylık süre boyunca gerçekleştirdikleri projeleri ve hedeflerini açıkladı. Ekonomik zorluklara rağmen önemli hizmetler sunduklarını belirten Arıkan, yeni projelerle Söke’nin geleceğini şekillendireceklerinin altını çizdi.

Elazığ’dan Çifte Şampiyonluk

Ankara Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda Elazığ, 2 Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Samsun’da 1.2 Milyon Lira Değerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Samsun’da jandarma, 1 milyon 255 bin TL değerinde kaçak parfüm ve diğer ürünleri ele geçirdi.

Niğde’de şehitler ve gaziler için aşure ikram edildi

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından şehitlerin anısına ve gaziler için aşure ikramında bulunuldu.

İETT Şoförü Bayrağı Yangından Kurtardı

İETT şoförü, yanan Türk bayrağını kurtararak yangına müdahale etti; olay kameralara yansıdı.