CHP’li belediyeye soruşturma açılmıştı: Kartal Belediyesi’nden açıklama

CHP’li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de aralarında bulunduğu 21 sanık için belediyeye ait 44 taşınmazın usulsüz olarak kiraya verilmesi gerekçesiyle ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla iddianamede hazırlandı.

CHP’li Kartal Belediyesi, basında çıkan soruşturma haberlerine ilişkin bir kamuoyu açıklaması yayımlayarak, iddianame süreci hakkında bilgi verildi.

Belediyenin yapmış olduğu açıklamada soruşturma sürecine ilişkin şu ifadelere yer verildi: 

“Kamuoyuna Duyuru,

2021 yılında Mülkiye Müfettişi tarafından Belediyemizde gerçekleştirilen genel teftiş neticesinde; 2886 sayılı Kanun’un 51/g maddesi uyarınca yapılan ihaleler kapsamında taksi durağı, baz istasyonu ve belediye içerisindeki çay ocağı gibi bir takım belediye taşınmazlarının kiralanmasına ilişkin tarafımızdan savunma istenilmiştir. Bu talebe istinaden savunmalarımız Mülkiye Müfettişi’ne sunulmuştur. 

Devam eden süreçte, İçişleri Bakanlığı’nca konu ile ilgili soruşturma izni verilmiş olup 2023 yılında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında savunmalarımız Savcılığa sunulmuştur. 

”BAŞKACA DELİL TOPLAMAKSIZIN…”

Konu ile ilgili bilirkişi incelemesi ve keşif yapılması talebimiz olmasına rağmen, Savcılık tarafından yaklaşık iki senedir ek inceleme yapılmaksızın ve başkaca delil toplanmaksızın Mülkiye Müfettişi’nin hazırlamış olduğu rapor, birebir iddianame olarak düzenlenmiştir. 

Konu ile ilgili yasal süreçleri takip etmekteyiz. “

 

Related Posts

Teksas’ta kayıp alarmı: Sel felaketinde 24 kişi yaşamını yitirdi

ABD’nin güneyinde yer alan Texas eyaleti, son yılların en yıkıcı sel felaketlerinden biriyle karşı karşıya. Özellikle Kerr County ve çevresinde etkili olan yoğun yağışlar, Guadalupe Nehri’nin taşmasına ve ani su baskınlarına yol açtı. İlk …

İmamoğlu’ndan İstanbul Üniversitesine tepki: ‘Hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?’

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi adlı hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı. İmamoğlu diplomasının iptalinin hukuksuzluğunu vurgulayarak, “Üniversite yönetimi, fakültenin alması gereken kararı neden kendisinin aldığını “Geç kalacaktık” diyerek açıklıyor. Neye geç kalıyordunuz? Yine hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?” dedi

CHP’li Çelik: CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, “Siyasallaştırdıkları yargıyla CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.” dedi.

Trump, ülkelere “tarife mektupları” göndermeye yarın başlayabileceklerini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, muhtemelen yarından itibaren çeşitli ülkelere ne kadar tarife ödeyeceklerini belirten mektuplar göndereceklerini bildirdi.

Son dakika… Trump ve Putin’den kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Bir saat süren görüşmede, iki lider İran ve Ortadoğu konularını konuştu.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.