Bursa’ya 20 Yeni Hafif Raylı Sistem Aracı

Raylı sistem üreticisi Bozankaya, Bursa’nın toplu ulaşımına katkı sağlayacak 20 adet hafif raylı sistem aracı üreteceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile imzalanan sözleşme kapsamında üretilecek araçlar, Bursa’nın kentsel mimarisine uygun şekilde tasarlanacak. Mevcut BursaRay hattı ile Bursa Emek Şehir Hastanesi bağlantısını sağlayacak yeni raylı sistemin, yüksek yolcu taşıma kapasitesiyle şehrin trafik yükünü hafifletmesi planlanıyor.

Toplam 284 yolcu yaşıma kapasitesine sahip araçlar, 28 metre uzunluğunda ve 2,65 metre genişliğinde tasarlanacak. Çift yönlü sürüş özelliğiyle farklı çalışma koşullarına uyum sağlayacak araçlar, yüzde 6 eğim tırmanma özelliğiyle zorlu hat koşullarında da yüksek performans gösterebilecek.

Hafif raylı sistem araçları, daha yüksek yolcu taşıma kapasite ile çalışan kentsel bir tramvay sistemler olarak biliniyor. Geleneksel tramvaylardan daha hızlı, metro vagonlarından daha hafif yapıya sahip araçlar, ağır raylı sistemler ile karşılaştırıldığında düşük maliyetleri ve artan güvenilirlikleri ile öne çıkıyor.

“Teknolojimizi şehirlerin ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, yerel yönetimlerin ve toplu taşıma hizmetlerini sağlayan kuruluşların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmaya devam ettiklerini ifade etti.

Bozankaya, “Hafif raylı sistem araçları, şehirlere özel olarak tasarlanıyor ve bu sayede her şehre özgü ihtiyaçlara daha iyi yanıt verebiliyor. Teknolojimizi şehirlerin ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Bursa da bu alandaki en son projelerimizden biri olarak büyük bir öneme sahip.” açıklamalarında bulundu.

Bu projeyle Bursa’nın ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacaklarına dikkati çeken Günay, “Hafif raylı sistem araçları, sadece yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda çevre dostu ve ekonomik olarak da büyük avantajlar sağlıyor. Bu tür projeler, geleceğin ulaşım teknolojilerini şekillendirmek adına önemli bir adım.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Ev fiyatları 10 milyon lirayı geçti: İkinci el satışları yükseldi

İnşaat sektöründeki gelişmeler yılın ilk çeyreğinde umut verici bir artış gösterdi. Kentsel dönüşüm projelerinin teşvik edilmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması halinde, konut satışlarının yükseliş trendini sürdürmesi bekleniyor. Uzmanlar, inşaat sektörünün daha fazla desteklenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Otomotiv üreticisinde motor sorunu: 600 bin ABD aracını geri çağırdı

Dünyaca ünlü otomotiv üreticisi General Motors, salı günü yaptığı açıklamada , ABD’de motor sorunları nedeniyle yaklaşık 600.000 SUV ve kamyoneti geri çağırdığını duyurdu.

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Bakan Işıkhan’dan kamu işçisinin zam sürecine dair açıklama: Pazarlık devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu işçisinin zam sürecine dair açıklamasında, “Reel ekonomik dengeleri gözetiyoruz, işçi kesiminin maksimum faydayı alacağı bir rakam üzerinde çalışıyoruz” dedi.

TCMB’den zorunlu karşılıklarla ilgili düzenleme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklara tesis edilen faiz hesaplamasında değişikliğe gitti.

İşçiler bu maaş zammı sonrası davul zurnalı kutlama yaptı

Keçiören Belediye çalışanlarına zam yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın yaptığı açıklamanın ardından belediye çalışanları yeni maaş miktarlarını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir