Binlerce kişiye yeşil pasaport müjdesi. Avrupa’ya vizesiz gidecekler

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İhracatta 2025 Yılı Eylem Planını Açıkladı ve Yeşil Pasaport Müjdesi Verdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen toplantıda 77 maddelik İhracatta 2025 Yılı Eylem Planı’nı açıklarken, yeşil pasaport müjdesi verdi.

Ticaret Bakanı Bolat, bu yıl 269 ticaret heyeti programı yapacaklarını, 85 alım heyeti organizasyonu gerçekleştireceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

  • 65 yurt içi fuara, 330 yurt dışı fuara, 1650 bireysel fuar katılımı destekleriyle ihracatçılarımızın yanında olacağız.
  • 50 adet UR-GE projesini hayata geçireceğiz ve küresel tedarik zinciri (KTZ) programı çerçevesinde 40 adet yeni KTZ projesini hayata geçireceğiz.
  • 12 bin adet de pazara giriş belgesine yönelik yeni ve genç ihracatçılara destek vereceğiz.

Bunun dışında 61 yeni şirketin 63 markasını da bunları şu anda projelendirilen başvurular kapsamında bu rakamları veriyorum, marka ve Turquality kapsamına alacağız.

Böylece yeni 61 şirket ve 63 markayla birlikte toplamda 355 şirketin 380 markasını desteklemeyi hedefliyoruz. Bu yıl 8 bin 500 yeni ihracatçımıza yeşil pasaport vermeyi, bilgilendirme faaliyetlerimizde 30 bin kişinin katılmasını hedefliyoruz. Yurt dışındaki ticaret ataşelerimiz ve ticaret müşavirlerimizle bilgilendirme faaliyetlerini eksiksiz sürdüreceğiz.

Bunun yanında teknoloji ve yeni pazar odaklı faiz ve kar payı desteğimizi de ihracatçılarımızla buluşturacağız.

Related Posts

Teksas’ta kayıp alarmı: Sel felaketinde 24 kişi yaşamını yitirdi

ABD’nin güneyinde yer alan Texas eyaleti, son yılların en yıkıcı sel felaketlerinden biriyle karşı karşıya. Özellikle Kerr County ve çevresinde etkili olan yoğun yağışlar, Guadalupe Nehri’nin taşmasına ve ani su baskınlarına yol açtı. İlk …

İmamoğlu’ndan İstanbul Üniversitesine tepki: ‘Hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?’

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi adlı hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı. İmamoğlu diplomasının iptalinin hukuksuzluğunu vurgulayarak, “Üniversite yönetimi, fakültenin alması gereken kararı neden kendisinin aldığını “Geç kalacaktık” diyerek açıklıyor. Neye geç kalıyordunuz? Yine hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?” dedi

CHP’li Çelik: CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, “Siyasallaştırdıkları yargıyla CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.” dedi.

Trump, ülkelere “tarife mektupları” göndermeye yarın başlayabileceklerini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, muhtemelen yarından itibaren çeşitli ülkelere ne kadar tarife ödeyeceklerini belirten mektuplar göndereceklerini bildirdi.

Son dakika… Trump ve Putin’den kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Bir saat süren görüşmede, iki lider İran ve Ortadoğu konularını konuştu.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.