Bilim insanları 200 milyon yıllık yeni bir pterozor türü keşfetti

ABD’de 200 Milyon Yıllık Yeni Bir Pterozor Türü Keşfedildi

Arizona eyaletinde 2011 yılında bulunan bir çene kemiği fosili, bilim insanları tarafından incelenerek Mezozoik Çağ’da yaşamış, kanatlı ve uçma yeteneğine sahip ilk omurgalı canlılar arasında yer alan pterozor sürüngen takımına ait yeni bir tür olduğu ortaya çıktı.

Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nin öncülüğünde yürütülen araştırmada, fosilin yaklaşık 209 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlendi ve Kuzey Amerika kıtasında keşfedilen en eski pterozor örneği olarak kayıtlara geçti.

Fosilin bulunduğu antik nehir yatağında kemiklerin korunmasını sağlayan volkanik kül tabakasına atıfla, yeni türe “eotephradactylus mcintireae” adı verildi.

Pterozorlar, Mezozoik Çağ boyunca yaşamış ve tarih öncesi yırtıcı sürüngenlerden oluşmuştur. Bu sürüngenler, dinozorlarla aynı dönemde yaşamış olsalar da evrimsel olarak ayrı bir dala mensup olarak kabul edilirler.

Araştırmanın detayları, “Proceedings of the National Academy of Sciences” dergisinde yayımlanmıştır.

Related Posts

Başlıksı1000 yıldır kayıp olan Babil ilahisi yapay zekâyla çözüldü

Uzmanlardan oluşan uluslararası bir ekip, yaklaşık 1000 yıldır kayıp olan Mezopotamya dönemine ait gizemli bir ilahiyi çözdü. Kil tabletlere yazılmış olan “Babil İlahisi”, antik Babil kentinin ihtişamını gözler önüne seriyor ve kent sakinlerinin günlük yaşamına dair yeni bilgiler sunuyor. Keşfin ayrıntıları, Iraq dergisinde yayımlandı.

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

3 nm üretim teknolojisine sahip Exynos 2500 duyuruldu: İşte tüm özellikleri

Uzun süredir merakla beklenen yeni mobil işlemci Exynos 2500, nihayet resmiyet kazandı. Samsung’un ilk 3 nm GAA üretim süreciyle geliştirdiği bu işlemci sadece üretim teknolojisiyle değil, sahip olduğu güçlü donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Türkiye’de 12 bankaya bu virüs dadandı: İzinsiz para transferi yapıyor

Mobil bankacılıkta hesapları boşaltan yeni virüs tespit edildi. Söz konusu virüs Türkiye’deki 12 bankaya da organize saldırıda bulunuyor.

İnsanlar daha pahalı olsa da, sürücüsüz taksiyi tercih ediyor

Otonom araçların geleceği hâlâ parlak görünse de, fiyat avantajı henüz gerçekleşmiş değil. Yeni yayımlanan bir rapor, robotaksilerin, özellikle de sürücüsüz araçlar kullanan Waymo’nun, geleneksel sürücülü araçlardan daha pahalı olduğunu ortaya koydu.

Mark Zuckerberg “Süper Yapay Zeka” için özel bir ekip kuruyor!

Meta çatısı altında kurulacak olan bu yeni ekibin başında bizzat Mark Zuckerberg yer alacak.