Almanya harekete geçti! Acil durum ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Ulusal Acil Durum İlan Etti

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti. Alman medyasına göre, Merz Avrupa Birliği’nin İşleyişine İlişkin Antlaşma’nın 72’nci maddesini devreye sokmayı planlıyor. Seçim kampanyasında verdiği sözü yerine getirmek ve ülke sınırlarını kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla bu adımı attı. Ancak, uygulamanın ne zaman başlayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Related Posts

MEB’den 10 Kasım iddialarına net yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı, basında yer alan “2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün 1. dönem ara tatili kapsamına kasıtlı olarak alındığı” yönündeki iddialara yanıt verdi. Bakanlık, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Söke Belediye Başkanı Arıkan, 15 Aylık Hizmet Sürecini Değerlendirdi

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, basın toplantısıyla geride bıraktığı 15 aylık süre boyunca gerçekleştirdikleri projeleri ve hedeflerini açıkladı. Ekonomik zorluklara rağmen önemli hizmetler sunduklarını belirten Arıkan, yeni projelerle Söke’nin geleceğini şekillendireceklerinin altını çizdi.

Elazığ’dan Çifte Şampiyonluk

Ankara Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda Elazığ, 2 Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Samsun’da 1.2 Milyon Lira Değerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Samsun’da jandarma, 1 milyon 255 bin TL değerinde kaçak parfüm ve diğer ürünleri ele geçirdi.

Niğde’de şehitler ve gaziler için aşure ikram edildi

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından şehitlerin anısına ve gaziler için aşure ikramında bulunuldu.

İETT Şoförü Bayrağı Yangından Kurtardı

İETT şoförü, yanan Türk bayrağını kurtararak yangına müdahale etti; olay kameralara yansıdı.