Almanya hükümeti, yetişkinlerin esrar satın almasına, bulundurmasına ve tüketmesine müsaade verecek yasal düzenlemeye ait hazırlanan “temel çerçeve”yi kabul etti.
Temel çerçeveye nazaran esrar ve etkin husus tetrahidrokanabinol (THC), artık yasal olarak narkotik kategorisinde sınıflandırılmayacak.
“Keyif gayeli esrarın” 30 grama kadar satın alınması ve bulundurulması cezadan muaf tutulacak, meskende özel ekime hudutlu ölçüde müsaade verilecek ve yetişkinlere “lisanslı mağazalarda” ve eczanelerde satış mümkün hale getirilecek.
Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yaptığı açıklamada, “Esrar artık Narkotik Maddesi’nin bir modülü olmayacak” dedi.
“ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN OLARAK YASALLAŞTIRILACAK”
Lauterbach, esrarın yasallaştırılmasının memleketler arası hukuka uygun yapılacağını söyledi.
Tıp tabibi olduğunu ve geçmişte esrarın özgür bırakılmasına karşı çıktığını hatırlatan Lauterbach, son periyotlardaki gelişmeler ışığında tavrını değiştirdiğini belirtti.
Lauterbach, piyasayı çok sıkı bir biçimde düzenlemek istediklerini tabir ederek, “Almanya’daki üretimi lisanslamak ve düzenlemek istiyoruz” tabirini kullandı.
Esrar satışı ve kullanımının çok hür olduğu Hollanda’yı örnek almadıklarının altını bilhassa çizen Bakan Lauterbach, “Diğer ülkelere de örnek olacak bir yasa tasarısı hazırlayacağız” diye konuştu.