Hindistan’daki sel faciasında can kaybı 70’e ulaştı

Hindistan’da Himalaya Dağları’nda buzul erimesinden kaynaklı başlayan ve dağlık bir köyü tamamen toprak altında bırakan sel ve heyelan felaketi sürüyor. Hint yetkilileri bu kapsamda en az 70 kişinin öldüğünü, 100 kişiden ise haber alınamadığını söyledi.

Bugün açıklama yapan acil durum yetkilileri Uttarakhand eyaletindeki felaket kapsamında cansız bedenleri arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

SEL ARDINDAN OLUŞAN ÇAMUR ÇALIŞMALARI ENGELLİYOR

Ancak sel sularının çamura dönüşmesi ve telefon hatlarının zarar görmesi sebebiyle ekipler etkili çalışma yürütemiyor.

Yerel hükümetin verilerine göre kaybolanlar arasında 22 Nepal vatandaşı da bulunuyor. Ülkede hazirandan eylüle kadar süren muson sezonunda yaşanan aşırı yağışlar benzer toprak kaymalarına sebep olabiliyor.

Related Posts

Fenerbahçe, en fazla Hollanda temsilcilerini yendi

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Feyenoord’u 5 golle mağlup ederken, Hollanda temsilcilerine karşı üstünlüğünü sürdürdü ve 10. kez galibiyet yaşadı.

3 katlı bina depremde yerle bir oldu: Enkaz altında kalmaktan dakikalarla kurtuldu

Balıkesir’de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde yıkılan 3 katlı apartmanda yaşayan Cemile Ballıgün, enkaz altında kalmaktan 15 dakikayla kurtulduğunu açıkladı.

Fransa, 6 gazeteciyi öldüren İsrail saldırısını kınadı

Fransa, Şifa Hastanesi bahçesinde 6 gazetecinin hayatını kaybettiği İsrail saldırısını kınadı.

Ertuğrul Özkök: Bahçeli’nin yargı çıkışının arkasında temmuzdaki üç dramatik değişme rakamı var

İktidar medyası propagandası ve itirafçılar adaleti kurtaramıyor. Bu davalar CHP’ye değil, asıl AKP’ye zarar veriyor

Rezan Epözdemir kendisinden şikayetçi olan ismi açıkladı: ‘Soruşturmalardan birinin dayanağı bu ahlaksız müfterinin beyanlarıdır’

Gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir, “Zihni Çakır isimli şahıs 06.08.2025 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına giderek hakkımda FETÖ Terör Örgütüne yardım-casusluk isnadıyla suç duyurusunda bulunmuş olup huzurdaki soruşturmalardan birinin dayanağı bu ahlaksız müfterinin beyanlarıdır” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti isim vermedi, komisyonda üye dağıtımı yapıldı: Buğra Kavuncu tepki gösterdi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, partisinin üye görevlendirmediği Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu için yeni üyelerin belirlenmesine tepki göstererek “2013’te MHP ve CHP birinci çözüm süreci adı altında kurulmuş olan komisyona üye vermediğinde niye bu üyelerin yerine diğer partilerden üye koymadınız?” dedi.