Japonya’dan ABD’ye Hiroşima ve Nagazaki tepkisi

Trump’ın İran Benzetmesine Japonya’dan Tepki

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a saldırıları, Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarına benzetmesine sert bir şekilde tepki gösterdi.

Trump’ın yaptığı benzetmeyi “son derece üzücü” olarak nitelendiren Hayaşi, bunun “atom bombası saldırılarını haklı çıkarmak için yapıldığını” düşündüğünü belirtti.

Hayaşi, “Hiroşima ve Nagazaki’de yaşanan yıkımın bir daha asla tekrarlanmaması gerektiği inancı ve gerçekçi bir bakış açısıyla nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya yaratmak için çabaları artırmak önemlidir” şeklinde konuştu.

Trump, Hollanda’nın Lahey kentinde yapılan NATO Liderler Zirvesi sırasında İran’ın nükleer tesislerine düzenlenen saldırılara atıfta bulunarak, “Hiroşima örneğini kullanmak istemiyorum. Nagazaki örneğini de kullanmak istemiyorum. Ama tam olarak öyle oldu. Bu savaşı sona erdirdi” açıklamasında bulunmuştu.

Japonya hükümeti, daha önce yaptığı açıklamada, İsrail ve İran arasındaki ateşkesin memnuniyet verici olduğunu ve umut verici olduğunu belirtmişti.

Related Posts

Trump, ülkelere “tarife mektupları” göndermeye yarın başlayabileceklerini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, muhtemelen yarından itibaren çeşitli ülkelere ne kadar tarife ödeyeceklerini belirten mektuplar göndereceklerini bildirdi.

Son dakika… Trump ve Putin’den kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Bir saat süren görüşmede, iki lider İran ve Ortadoğu konularını konuştu.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.

AFAD duyurdu: Erzurum’da art arda depremler (son depremler)

Erzurum’da akşam saatlerinde 4.1’den sonra 3,9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Nijerya yeşil enerji için 60 milyon dolarlık fon görüşmelerine başladı

Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Kashim Shettima, başkent Abuja’da düzenlenen “Nijerya’da Altyapıların Karbonsuzlaştırılması Zirvesi”nin açılışında konuştu. Nijerya’nın düşük karbon ekonomisine geçiş konusunda acil adımlar atması gerektiğini belirten …

New York belediye başkanlığı ön seçimini Müslüman aday Mamdani resmen kazandı

New York belediye başkanlığı ön seçimini Müslüman aday Mamdani resmen kazandı