SON DAKİKA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL | Yarın (15 Mayıs) hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? İstanbul’da sıcaklıklar artıyor! Meteoroloji duyurdu!

Hava Durumu Tahminlerine Göre Ülkemizde Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kastamonu çevrelerinde, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması tahmin ediliyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu (Van ve Hakkari hariç), Hatay, Adana, Osmaniye ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Sıcaklıklar Yükselmeye Devam Ediyor

Mevsim normallerine yakın seyreden hava sıcaklıklarının, batı bölgelerden başlayarak yükseleceği ve genel olarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Yarın Hava Nasıl Olacak? (15 Mayıs)

Marmara

  • Balıkesir: 5°C, 24°C – Parçalı ve az bulutlu
  • Edirne: 8°C, 25°C – Parçalı ve az bulutlu
  • İstanbul: 10°C, 21°C – Parçalı ve az bulutlu
  • Kırklareli: 7°C, 23°C – Parçalı ve az bulutlu

Ege

  • Afyonkarahisar: 4°C, 20°C – Parçalı ve az bulutlu
  • Denizli: 11°C, 27°C – Parçalı ve az bulutlu
  • İzmir: 12°C, 26°C – Parçalı ve az bulutlu
  • Muğla: 7°C, 25°C – Parçalı ve az bulutlu

Akdeniz

Doğu Akdeniz’de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle bu akşam saatlerinde Kahramanmaraş, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli yağışlar görülebilir.

  • Adana: 15°C, 27°C – Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli sağanak yağışlı
  • Antalya: 17°C, 26°C – Parçalı ve az bulutlu

İç Anadolu

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava olacak. Güney ve doğu kesimlerde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Bu akşam Yozgat çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

  • Ankara: 4°C, 19°C – Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı
  • Eskişehir: 3°C, 21°C – Parçalı ve çok bulutlu
  • Konya: 9°C, 22°C – Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı
  • Nevşehir: 7°C, 16°C – Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı

Batı Karadeniz

Batı Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu hava öngörülürken, doğu kesimlerde daha bulutlu bir hava bekleniyor. Kastamonu çevresinde yerel kuvvetli yağışlar olabilir.

  • Bolu: 2°C, 20°C – Parçalı ve az bulutlu
  • Kastamonu: 3°C, 19°C – Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı
  • Sinop: 9°C, 19°C – Parçalı ve az bulutlu
  • Zonguldak: 7°C, 16°C – Parçalı ve az bulutlu

Orta ve Doğu Karadeniz

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, aralıklı yağışlar görülebilir. Bölgenin doğusunda yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenmekte.

  • Amasya: 8°C, 20°C – Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı
  • Artvin: 6°C, 14°C – Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
  • Samsun: 10°C, 17°C – Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerde sağanak yağışlı
  • Trabzon: 11°C, 15°C – Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Doğu Anadolu

Doğu Anadolu bölgesinde parçalı ve bulutlu bir hava beklenirken, genel olarak aralıklı yağışlar olacak. Bölgenin doğusunda yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

  • Erzurum: 1°C, 10°C – Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
  • Kars: 1°C, 9°C – Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
  • Malatya: 10°C, 21°C – Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
  • Van: 6°C, 16°C – Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Güneydoğu Anadolu

Güneydoğu Anadolu bölgesinde genel olarak çok bulutlu hava beklenirken, doğuda yer yer kuvvetli yağışlar olabilir. Ara ara sağanak yağışlar görülebilir.

  • Diyarbakır: 11°C, 20°C – Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
  • Gaziantep: 11°C, 24°C – Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
  • Mardin: 12°C, 21°C – Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
  • Siirt: 13°C, 20°C – Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Related Posts

2025 yılı 1. dönem geçici vergi ne zaman?

1. dönem geçici vergi ne zaman sorusu, ödeme tarihlerini merak eden pek çok kişinin cevabını aradığı konu oldu. 1. dönem geçici vergi, ticari kazanç sahipleri, serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, yıl sonunda tüm kazançlarını peşin olarak ödedikleri bir vergi türüdür. Peki, 2025 yılı 1. dönem geçici vergi ne zaman? İşte, o detaylar

DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? DUS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) 2025 sonuçları için bekleyiş sürüyor. Peki, DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? DUS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

YENİ PAPA KİM OLDU, KİM SEÇİLDİ? Vatikan’daki papalık seçimi sonuçları açıklandı… İşte Papalık seçimi son dakika gelişmeleri…

Vatikan’daki papalık seçimi sonuçları son dakika belli oldu. Katoliklerin son ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un 21 Nisan’daki vefatının ardından makamın “boş” ilan edildiği (Sede Vacante) Vatikan’da, ruhban sınıfının papadan sonraki en önemli din adamı konumundaki kardinaller, papa seçiminin ikinci gününün öğleden sonraki oturumunda yeni papayı belirledi. Katolik Kilisesi’nin 267’nci papası, Sistine Şapeli’nin bacasında beyaz dumanın tütmesiyle anlaşıldı. Son dakika Papalık seçimi sonuçları ile beraber, yeni Papa kim oldu, yeni Papa seçildi mi? soruları da gündeme geldi. Peki, Vatikan’daki papalık seçimi sonuçları açıklandı mı? İşte, ayrıntılar.

Özgür Çelik kimdir, hangi görevlerde bulundu, kaç yaşında? CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e 17 yıl hapis talebi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, siyasi kariyeri ve liderliğiyle dikkat çekerken, hakkında istenen hapis istemi ile gündeme geldi. Özgür Çelik kimdir? soruş uda bu sebeple araştırılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Ocak 2025 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı önünde yaşanan olaylar kapsamında, Çelik ve 25 CHP’li yönetici hakkında “görevi yaptırmamak için direnme”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş”, “kasten yaralama” ve “kamu malına zarar verme” suçlamalarıyla 17 yıla kadar hapis cezası talep eden bir iddianame hazırladı. İddianame, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifade vermek için adliyeye gittiği sırada çıkan olaylarla ilişkilendiriliyor. Peki, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik görevlerde bulundu, kaç yaşında ve nereli?

AÖF final sınavı giriş yerleri belli oldu mu? AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF final sınavları ne zaman?

Açıköğretim Fakültesi final sınavları için geri sayım. 2024-2025 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavlarına kısa bir süre kala sınava katılacak olan adaylar sınav giriş yeri sorgulanıyor. Peki, AÖF final sınavı giriş yerleri belli oldu mu? AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF final sınavları ne zaman?

Yapay zeka yetkinlik belgelendirme modeli

Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Yapay Zeka Yetkinlik Olgunluk Modeli (YZ-YOM), Zeka Araştırma ve Yetkinlik Belgeleme Merkezi’nde hayata geçirilecek.