Gram altında rekor sonrası 300 lirayı aşan kayıp! İşte yeni tahminler…

Gram Altın Fiyatında Son Durum!

Milliyet.com.tr/ÖZEL Geçtiğimiz hafta gram altın fiyatı rekor kırarak 4.305 TL’ye yükselmişti ancak hızla düşüşe geçti. Perşembe günü yaşanan satışlarla birlikte gram altın 4.000 TL seviyesinin altına indi ve zirveden 300 TL’nin üzerinde bir kayıp yaşandı.

Peki, gram altının kritik eşiği olan 4.000 TL seviyesinin altına inmesiyle birlikte yeni hedefler neler olabilir? Sert çekilmeler aslında alım fırsatları olarak değerlendirilebilir mi? BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş, altın alacakların dikkat etmesi gereken 2 önemli parametre hakkında açıklamalarda bulundu.

Belgin Maviş’in değerlendirmelerine göre, güvenli varlıklara olan talebi artıran Trump’ın gümrük tarifeleri ve Fed Başkanı Powell’ın faiz indirim açıklamaları, altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere sebep olmuştu. Euro’nun değer kazanması ve doların değer kaybetmesi de altına olan ilgiyi artırdı.

Güvenli Varlıklar Frenlendi! Gram Altında 300 TL’yi Aşan Düşüş

ABD’nin ticaret partnerleri ile olumlu müzakereler yapması, vergilerin ertelenmesi ve Ukrayna ile anlaşmalar altın fiyatlarındaki düşüşü hızlandırdı. Yaklaşık 300 TL’lik bir değer kaybı yaşandı.

Altın Alacaklar İçin Takip Edilmesi Gereken 2 Önemli Parametre!

Belgin Maviş’e göre, güvenli liman olarak altına olan talep devam edecek. Altın yatırımcılarının euro/dolar paritesi ve dolar endeksine dikkat etmeleri önemli. Geri çekilmeler alım fırsatı yaratabilir ve yıl sonunda gram altında 4.500 – 5.000 TL bandı hedef olabilir.

Güvenli liman olarak görülen altına talebin devam etmesi beklenirken Avrupa’daki elektrik kesintilerinin güvenli liman talebini artıracağı düşünülmektedir. İspanya, Portekiz ve Fransa’daki elektrik kesintileri piyasalardaki korkuları canlı tutmaya devam ederken altına olan ilginin devam edeceği öngörülmektedir.

Related Posts

Emekli olmadan da kıdem tazminatı almanın yolu var

Emeklilik yaşını beklemeden kıdem tazminatı almak isteyen çalışanlar için önemli bir yasal imkan var. 1475 sayılı eski İş Kanunu’na göre, yaş dışındaki emeklilik şartlarını tamamlayan sigortalılar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları resmi yazıyla işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatına hak kazanabiliyor. Ancak SGK’dan bu belge alınmadan yapılan istifalar, tüm tazminat hakkının kaybına neden olabiliyor.

Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum.” dedi.

EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Ofisi’nin Antalya Konyaaltı’ndaki terminalinde depolama ve iletim hizmet tarifelerini revize etti. Günlük hizmet bedellerine zam gelirken, bazı iletim hizmetlerinde uzun vadeli sözleşmelere bağlı olarak yüzde 45’e varan indirim uygulanacak.

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Tapuya % 200 zam

Deprem fırsatını kaçırmadılar. Ev, arsa, tarla gibi gayrimenkul alımında ödenen döner sermaye bedeline ikinci zam geldi. Ev alanların ödediği 2 bin 466 liralık döner sermaye, yapılan zamla 5 bin 324 liraya çıktı.

Ev fiyatları 10 milyon lirayı geçti: İkinci el satışları yükseldi

İnşaat sektöründeki gelişmeler yılın ilk çeyreğinde umut verici bir artış gösterdi. Kentsel dönüşüm projelerinin teşvik edilmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması halinde, konut satışlarının yükseliş trendini sürdürmesi bekleniyor. Uzmanlar, inşaat sektörünün daha fazla desteklenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir