Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür Özel’e bir ev ödevimiz daha olacak

“`html

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da AK Parti İl Kongresi’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’daki Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Aydın 8. Olağan İl Kongresi’ne katılım gösterdi.

Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, Aydın’a iki önemli proje tanıtmak amacıyla geldiğini belirtmiş oldu.

Erdoğan, “İlk projemiz olan Aydın-Denizli Otoyolu, 163 kilometre uzunluğuyla Ege Bölgesi’nin ulaşım altyapısını köklü bir şekilde değiştirecek. Proje kapsamında, 3 gidiş ve 3 gelişten oluşan 140 kilometrelik ana yol ile 2 gidiş ve 2 gelişten oluşan 23 kilometrelik bağlantı yollarını devreye almış olduk. Bu sayede Aydın ile Denizli arasındaki D-320 devlet yolu üzerindeki 11 ilçeyi kapsayan güzergâh boyunca yolculuk süresini 1,5 ila 2 saatlik aralıklar yerine sadece 55 dakikaya indireceğiz. Böylelikle her yıl 6,4 milyar lira zaman tasarrufu sağlarken, akaryakıt masraflarında da 1 milyar lira tasarruf edecek ve toplamda 7,4 milyar lira kazanım elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Aydın’dan Darbeci Çıkmaz’

Erdoğan, “Aydın şehri kendi kimliğiyle özdeşleşmiş bir yerdir. Bu şehir, ülkemizin gözbebeği olarak tanımlanır. Aydın’dan, zeybek gibi cesur ve fedakar insanlar çıkar. Aydın’dan darbeci değil, milletine sahip çıkan kahramanlar yetişir. Bu vesileyle, vatanımız ve bayrağımız için canını feda eden Aydınlı şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Irak ve Suriye’deki askeri operasyonlara da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Terörsüz bir Türkiye hedefimize ulaşarak, şehitlerimize olan borcumuzu bir nebze olsun ödemeyi umuyoruz. 40 yıl boyunca ülkemizin kaynaklarını tüketen terör belasını, Allah’ın izniyle yok edeceğiz. Bu çerçevede, son dönemde önemli bir aşama kaydettik. Terörle mücadelenin köküne inme stratejimizle bölücü terör örgütüne ağır bedeller ödetmiş durumdayız. Sınırlarımız içinde teröristlerin varlığını büyük ölçüde sona erdirdik. Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiğimiz Pençe-Kilit Harekatı ile ülkemiz ile Kandil arasında güçlü bir savunma hattı oluşturduk. Sınır ötesi operasyonlarımızla Suriye’nin kuzeyinde oluşmaya çalışan terör kuşağını etkisiz hale getirdik” dedi.

Salondan gelen “Çelik Kubbe” seslerine, “Çelik Kubbe inşallah geliyor” diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Yeni Patron Arayışları: “Suriye’deki 61 yıllık Baas yönetiminin sona ermesiyle birlikte, bölücü teröristler kapana kısılmış durumdalar. Şimdi kendilerine yeni destekçiler arıyorlar. Bölgemizde istikrar istemeyen güçlerle köşe kapmaca oynuyorlar. Ancak ne yapsalar, bu boş bir çabadan ibaret” ifadelerini kullandı.

İki Seçenekleri Var: “Bölücü emellere kapılarak kendilerini daha da zor bir duruma sokuyorlar. Yabancı güçlere dayanmak suretiyle başarıya ulaşamayacaklar. Onların önünde iki seçenek var; ya terörle ilişkilerini kesip silahları bırakacaklar ya da yok olmaktan kaçamayacaklar” şeklinde ekledi.

Erdoğan, “Biz halkımıza huzur dolu bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. Milletimiz, Cumhur İttifakı’nın yaptığı hizmetlerin farkında ve bu süreçte birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Bizim hedefimiz sadece milletimize hizmet etmektir. İki yıllık bölgesel istikrarsızlıktan sonra, temennimiz hızla huzurun, barışın hâkim olmasıdır” diye belirtti.

Belediyelerdeki Düşünceler: “Muhalefet, popülist söylemlerle halkın gözünü boyamaya çalışıyor. Ancak, kendi belediyelerinde yeterli hizmet sunamayarak liyakati hiçe saydılar. Geçtiğimiz günlerde, CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarını belirtirken, benzer rakamları altın cinsinden ifade etmesini bekledim” dedi.

Hizmete ve Eserlere Yönelik Vaadi: “Biz, Aydın için hizmet etmeye geldik. Son 22 yılda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Aydın’a toplamda 448 milyar lira değerinde kamu yatırımı sağladık. Toplam 1499 yatak kapasiteli 25 hastane ile birlikte 65 sağlık tesisi kazandırdık” diye vurguladı.

Erdoğan, “Hizmetlerdeki kararlılık ve disiplinle hareket edeceğiz. Birlikte çalışarak fitne ve fesada karşı durarak Aydın’ı daha ileri bir noktaya taşımalıyız. Hep birlikte bu başarıyı elde edeceğimize inanıyorum” diyerek konuşmasını noktalandırdı.

(HABER MERKEZİ)

“`

Related Posts

Adalet Bakanı Tunç ‘Videolu mesaj mevzuata uygun değil’ demişti: Teröristbaşı Öcalan’ın videosunu AA ve TRT servis etmedi

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, örgüte bağlı grupların silah bırakmaya başlamasından bir gün önce görüntülü bir mesaj yayımladı. Gelinen noktanın ‘tarihi’ olduğunu ifade eden Öcalan’ın “videolu” mesajı, iktidara yakın AA ve TRT tarafından servis edilmedi.

Uzmanı uyardı: ‘Klima bakterisi zatürreye yol açabilir’

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Birengel, klimalardan geçen lejyonella bakterisinin zatürreye yol açabildiğini söyledi.

BM: Gazze’de 50 bin hamile ve emziren kadın günlerdir yemek yemedi

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), İsrail’in yardım girişini engellediği ve saldırılarıyla insani felakete sebep olduğu Gazze’de 50 bin hamile ve emziren kadının günlerdir yemek yiyemediğini duyurdu.

Dünyada neler oluyor dedirten korkunç kaza: İki uçak havada çarpıştı

Kanada’nın Manitoba eyaletinde eğitim uçuşu yapan iki küçük uçak havada çarpıştı. Kazada, her iki uçakta bulunan iki öğrenci pilot yaşamını yitirdi. Olay sonrası soruşturma başlatıldı.

CHP Lideri Özel: “Fezlekelere takılmayın, dokunulmazlıkları istedikleri gibi kaldırabilirler”

CHP lider Özel, dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin ‘Kaldırabilirler, biz bu işe girdik’ dedi. Özel, Meclis’e katılımın artırılması ve yaz boyunca sahada olunması talimatı verdi.

Tacikistan ve Kırgızistan arasında iş birliği güçleniyor

İmzalanan belgeler arasında en dikkat çekeni, iki ülke arasındaki güven artırıcı önlemlere ilişkin anlaşma oldu. Bu anlaşma, bölgedeki istikrar ve güvenlik için önemli bir adım olarak görülüyor. Ayrıca, Tacikistan ve Kırgızistan Hükümetlerarası …