Euro Bölgesi Enflasyon Oranları Değişti
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi’nin ekim ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini açıkladı. Buna göre, eylülde %2,2 olan yıllık enflasyon, ekimde %2,1’e geriledi. Aylık bazda ise enflasyon %0,2 arttı.
Piyasa beklentisi, ekimde yıllık bazda enflasyonun %2,1 olacağı yönündeydi ve bu beklenti gerçekleşti.
Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon ise ekimde yıllık bazda %2,4 artarken, aylık bazda %0,3 yükseldi.
Ekimde enflasyonun bileşenlerine bakıldığında, hizmetler sektöründe %3,4 ile en yüksek yıllık fiyat artışı kaydedildi. Bunun yanı sıra, gıda, alkol ve tütün ürünlerinde %2,5, enerji dışı sanayi ürünlerinde %0,6 ve enerji ürünlerinde ise % -1 artış görüldü.
Almanya’da enflasyon bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,3, Fransa’da %0,9, İtalya’da %1,3 ve İspanya’da ise %3,2 yükseldi.
