Eski CHP PM üyesi olan avukat Gamze Pamuk, tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın “etkin pişmanlık” kapsamında verdiği ifadelerde kendisi hakkında ortaya atılan iftiralara sert bir tepki gösterdi. Pamuk, adının bu iddialarla kirletilmesine karşılık, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.
Pamuk, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Yalım’ın iddialarını hedef alarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün, adımı kötü niyetli iftiralara malzeme eden kişilerle ilgili olarak avukatlarım Hüseyin Ersöz ve Enes Ermaner aracılığıyla suç duyurusunda bulundum. Kendi hatalarını gizlemek adına bir kadının adını kullanarak, yıllardır sürdürdüğüm siyasi mücadeleyi cinsiyetçi bir bakış açısıyla lekeleyen herkes şunu bilmelidir: Bu iftiraları bana bulaştıramayacaksınız. Kadınların başarılarını, emeklerini ve kamusal görünürlüklerini hedef alarak ‘itibarsızlaştırma operasyonu’ düzenleyenlerle hukuk önünde sonuna kadar hesaplaşacağım. Bu ahlaksız iftirayı atan, yayan ve linç kampanyasına katılan herkes, benim tarafımdan tek tek yargı önüne çıkarılacaktır. Siyaseti kadın düşmanlığı, iftira ve karakter suikastıyla yapanlara karşı boyun eğmedim, eğmeyeceğim.”
Pamuk’un bu açıklamaları, kadınların siyasi arenada maruz kaldığı cinsiyetçi söylemlere karşı durma kararlılığının ve hukuki mücadelesinin bir yansıması olarak dikkat çekti.